30 RUNTOM. MAGASIN GIDEÄLVDAL En av sommarens höjdpunkter är grillningen. Du kan grilla det mesta, allt från olika grönsaker till korv till den maffiga köttbiten. Alla har också sina idéer för att det ska bli den perfekta grillningen. Egentligen finns det inte heller något rätt eller fel i sammanhanget. Men ska du lägga en köttbit på grillen så kommer här några enkla tips för ändamålet: • Välj kött av bra kvalité. Hur duktig du än är på att grilla är det svårt att få till en njutning av mindre bra kött. Det är bättre att äta kött lite mera sällan och när man väl gör det, satsa på kvalité. Svenskt kött innehåller minimalt med antibiotika och andra onödiga tillsatser jämfört med många andra länders kött. Det är viktigt att tänka på. • Se till att du förberett i god tid innan det är dags att lägga köttet på grillen. Ta fram köttet så att det har rumstemperatur timmen innan du ska grilla. Köttet brukar då släppa vätska så torka av detta med hushållspapper innan du börjar tillaga. • Låt grillen bli riktigt varm innan du börjar. Gör du det får köttet en fin grillyta och steks ordentligt. • Använd en grilltermometer för att få till rätt innertemp på köttet. Har du ingen termometer är det bättre att plocka av köttet för tidigt än för sent från grillen. Det kött, eller annat också för den delen, som grillas för hårt blir sällan en trevlig smakupplevelse. • Efter att du ansett dig grillat klart, låt köttet vila i fem-tio minuter innan du skär upp det. Då får du ett saftigare kött.■ Det var några tips, och kom ihåg, det ska, och är, roligt att stå vid grillen. 0662-310 06 VI ÄR OMBUD FÖR MÅN-ONS 10–18 TORS-FRE 10–19 LÖR 10–14 Vi erbjuder utlämning vid bryggan samt utkörning av dina varor Vi vill tacka alla våra kunder för att ni väljer att handla lokalt. Ni är värdefulla! Vi önskar er en trevlig sommar med härliga grilltider! Välkommen till Hemlingsdagen den 20 juli! Tips för lyckad grillning
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=