132 RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT 1 burk tonfisk i vatten 1 liten rödlök 3/4 dl majonnäs 3- 4 körsbärstomater 1-2 tsk pressad citron svartpeppar, chiliflakes, flingsalt salladsblad gräslök ,Himmel så smarrigt! 1. Låt tonfisken rinna av. 2 Hacka löken och tomaterna fint. 3 Blanda allt med majonnäs. 4 Smaksätt med lite pressad citron, svartpeppar, chiliflakes (efter egen smak) samt en gnutta salt. 5 Fördela blandningen på salladsblad. Garnera med hackad gräslök. Pressa eventuellt över lite extra citron vid serveringen. tonfiskröra i salladsblad RECEPT När jag bodde i USA i början av 80-talet år jag tonfiskröra på det här sättet för första gången. Jag blev genast förtjust i blandningen av tonfisk, majonnäs och lök. Med åren har jag varierat vilken sorts lök jag använder, rödlök, salladslök, purjolök eller gräslök. Ibland låter jag tomater eller exempelvis finhackad paprika eller rädisor komma med i röran också. Oftast serveras tonfiskröran som lunch på ett gott bröd, eller varför inte på salladsblad. Att servera röran på det sättet är perfekt som förrätt eller drinktilltugg om man är fler. Fast för mig blev det lunch, en riktig höjdare, lunchgott med andra ord. Himmel så smarrigt! NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 25 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=