18 RUNTOM. COLLAGE NÄTRA 070 332 04 40 wigrensglasobygg@gmail.com KONTAKTA MIG VID GLAS OCH BYGGPROJEKT ROBERT WIGREN Men det stannar inte med en flytt av chokladverksamheten, utan Evert och Sarayke hade även idéer om hur den gamla lokalen kunde användas. – Jag har varit på kurs hos en äldre glassfabrikör i Nederländerna och som tillverkat Italiensk gelato i mer än 50 år, berättar Sarayke vidare. Så i de gamla lokalerna kommer det att bli glassfabrik och glassbar, som beräknas öppna i början på juni. Glasstillverkningen är i skrivande stund dock redan i gång och under varumärket Saras Glassfabrik säljs ett urval av smakerna i bägare på det nya stället. – När vi öppnar glassbaren kommer vi att ha klassiska smaker som choklad, vanilj och jordgubb, säger Evert, men bland dussintalet smaker kommer det även att rymmas många andra olika smaker. – Som även kommer att bytas emellanåt, så att det blir lite omväxling, inflikar Sarayke. Vid ett tidigare besök berättade Evert att han själv utnämnt sig som provsmakare för pralintillverkningen. – Det gäller fortfarande, säger en spjuveraktigt leende Evert, och den nya glasstillverkningen ingår förstås också. Tyvärr följer det även med diskuppdrag med provsmakningen, fortsätter han. Får någon för sig att anmäla intresse för att bli ny provsmakare, så blir den personen även förste diskare. – Det har gått bra och varit riktigt roligt med pralinverksamheten, avslutar Sarayke och vi har inte ångrat oss en sekund att vi flyttade hit till Docksta och startade vår verksamhet.■ TOMMY THELIN Inuti de läckra chokladpralinerna i olika färger och former, döljer sig smaker som passionsfrukt, pistasch, nougat, marsipan och havtorn karamell. Evert och Sarayke de Jong har öppnat dörren och välkomnar till den nya lokalerna på Dockstavägen 26.
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=