RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT RECEPT ,Har jag ätit en vill i alla fall jag gärna ha en till…och en till… Finns det popcorn kvar efter fredagsmyset är det här receptet perfekt. Det går ju att äta dem dagen efter också men jag tycker inte riktigt att det är någon höjdare. Vid ett tillfälle när jag precis skulle kasta bort de överblivna popcornen tänkte jag att det borde gå att baka eller göra något annat roligt med dem. Så sagt och gjort, efter lite googlande hittade jag ett recept jag tänkte testa. Men som vanligt skapade jag ett eget recept, dels hade jag inte tillräckligt med popcorn kvar, dels ville jag ha lite mer smak på kakorna. Så jag tog både jordnötter och daimkulor i min deg. Det visade sig bli en höjdare. Kakorna blev söta och salta med god knäckighet från daimkulorna. Jag har bakat de här kakorna flera gånger, ibland har jag enbart vanligt strösocker men ibland byter jag ut hälften av sockret till farinsocker. Då får de en lite annan smak. Men båda sätten ger oemotståndliga kakor. Har jag ätit en vill i alla fall jag gärna ha en till…och en till… NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 24 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE Godiskakor (24 kakor) 1 1/2 dl strösocker 100 g mjukt smör 3/4 - 1 dl rapsolja 3 dl vetemjöl 3/4 dl potatismjöl 1 tsk bakpulver 6 dl poppade popcorn 1 3/4 dl jordnötter 1 1/2 dl daimkulor 1. Börja poppa popcorn om du inte redan har färdigpoppade. Var noga med att rensa bort alla opoppade kärnor. 2. Vispa mjukt smör och socker pösigt. Tillsätt oljan lite i taget (börja med 3/4 dl). 3. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en egen skål och arbeta sedan in det tillsammans med smöret, sockret och oljan. Upplevs degen för hård tillsätt mer olja. Degen ska ha konsistensen av mördeg. 4. Hacka jordnötterna och blanda sedan ner de, daimkulor och popcorn i degen. 5. Forma runda bollar av degen. Den är inte helt lättarbetad men ge inte upp om du tycker att degen vill falla sönder. Med envishet går det att forma bollar. 6. Lägg bollarna på bakplåtspapper. Jag lade 12 på varje plåt. Platta sedan till dem med en gaffel. 7. Grädda i 200ᵒ varm ugn, 11 - 14 minuter. 8. Låt kakorna svalna helt innan de flyttas när de gräddat klart. Annars finns risk att de spricker och går sönder. 9. Sedan är det bara att smaska på, men försök att inte äta upp alla på en gång bara. De ger mersmak. I alla fall tycker jag det! 150
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=