Runtom Stornummer-sommar 2022

46 RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT RECEPT , när bananerna på fruktfatet börjar bli för mogna... Jag är inte så förtjust i att äta bananer som börjar bli bruna. Så när bananerna på fruktfatet börjar bli för mogna för min smak försöker jag använda dem i matlagning på nåt sätt. Ofta blir det någon variant av bananpannkakor men vid ett tillfälle gjorde jag muffins. Med pressad apelsin i blev de saftiga och goda. Gillar man inte bananer så ta rårivna morötter istället. Eller varför inte äppelmos. Det skulle säkert bli jättegott det med. Hur som helst passar de perfekt till en kopp kaffe eller te till frukost eller fikastunden. För att lyxa till muffinsen är det smarrigt att göra en frosting med färskost, smör, florsocker och rivet apelsinskal. Mums! Fast då kanske de inte äts till frukost, eller förresten… varför inte?! NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 23 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE Kanelmuffins MED BANAN OCH APELSIN 150 g mjukt smör 3 dl strösocker 2 ägg 3 bananer 2 pressade apelsiner, ca 1 dl 5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 2 tsk bakpulver 2 tsk kanel 1. Vispa mjukt smör och socker vitt och pösigt. 2. Blanda i äggen, mosade bananer och pressad apelsin. 3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten. 4. Häll upp i muffinsformar. Det blev 24 stycken med den storlek på form jag använde. 5. Grädda i 200°, 15-20 minuter. APELSINFROSTING (räcker till halva satsen muffins) 25 g mjukt smör 200 g philadelphiaost 2 dl florsocker 1 apelsin – enbart skalet 1. Mixa smör, färskost och florsocker slätt. 2. Tvätta apelsinen och riv skalet fint (ta inte med av det vita) och blanda. 3. Fyll en spritspåse och spritsa ut ovanpå muffinsen eller bred ut frostingen. 4. Toppa eventuellt med syltade apelsinskal och riven mörk choklad. Eller ta något annat som finns hemma.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=