Runtom 2020
80 RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT 1 liten vattenmelon 3 tomater 1 stor röd paprika 1 stor röd chili 3 salladslökar 1/2 kruka thaibasilika 1/2 kruka koriander 1 msk limejuice, färskpressad 1 msk äppelcidervinäger 2 msk olivolja salt, svartpeppar 1. Dela och skär bort skalet från melonen. Ta bort eventuella kärnor. Skär fruktköttet i bitar. 2. Skär tomaterna i klyftor. 3. Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skär salladslöken i mindre delar. 4. Lägg alla ingredienser (utom basilika och koriander) i en mixer eller matberedare och mixa slätt. 5. Blanda därefter ner hackad thaibasilika och koriander. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer limejuice. 6. Kyl soppan ordentligt. Servera gärna i glas och garnera med en bit stjälkselleri. Ät med bröd- krutonger och parmesanchips. Chipsen gör du genom att riva ost i små högar på bakplåtspapper och grädda i ugnen, 225°. Håll koll, det går fort. RECEPT Vat tenmelon- gazpacho Den här sommaren hoppas jag på många varma sommardagar. Då smakar gazpacho, som är en kall grönsakssoppa, extra bra. Oftast lagar jag till den mer traditionella varianten men jag har ytterligare en favorit och det är med vattenmelon som bas. Den är fräsch och läskande i värmen. Passar extra bra på buffén eller som en enkel förrätt. I det här receptet använder jag thaibasilika, en kryddigare sort än den vanliga. Den är ibland svår att få tag i, då fungerar förstås den vanliga basili- kan också. Ett tips är att så några frön, då har du tillgång till god thaibasilika utan något större krångel. Det gäller bara att komma ihåg att vattna, något jag brukar glömma ibland… NAMN : Katarina Strömberg BOR : Bredbyn FAMILJ : Min son Anton 21 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE FRÄSCH OCH LÄSKANDE I VÄRMEN. PASSAR EXTRA BRA PÅ BUFFÉN ELLER SOM EN ENKEL FÖRRÄTT. T . SJ T E LT
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=