Runtom Stornummer 2019 bläddringsbar

Laxtaco Lax lax i portionsbitar salt spiskummin anchochili garammasala Salta laxen lätt på båda sidor. Krydda ena sidan med anchochili och spiskummin och den andra med garam masala. Garammasala går att utesluta, då använder man enbart anchochili och spiskummin istället. Stek laxen i en blandning av smör och rapsolja på låg vär- me. Det går förstås att steka laxen i ugnen eller lägga den på grillen också nu när det är säsong för det. Mangosås 1 färsk mango (eller fryst) 1-2 tsk sambal oelek 2-3 tsk färsk riven ingefära 2 msk majonnäs 1 1/2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt Mixa ingredienserna till en slät sås. Avocadosalsa 1 avocado 1 tomat 1 vitlöksklyfta lime (eller citron) salt, chiliflakes eller svartpeppar Skär avocadon i små kuber, pressa lite lime över. Kärna ur en tomat och hacka den i små bitar. Riv vitlöken fint. Blanda avocado, tomat och vitlök. Krydda med salt, chili- flakes eller svartpeppar. Smaka av med mer pressad lime om det behövs. Övriga t i llbehör Stek skivad halloumi i smör, ringla över lite honung och lime precis innan den är färdigstekt. Gurka, tomater, paprika, rödlök, majs, färsk spenat och riven ost är tillbehör vi gillar. Rostade och hackade jordnötter är också gott till och jord- gubbar, färsk mango, vindruvor, rostad kokos…..listan kan göras lång. Hitta de egna favoriterna helt enkelt! JAG HAR NOG NÄSTAN PROVAT LIKA MÅNGA SÄTT SOM ANTALET GÅNGER JAG HAR LAGAT TILL LAXTACO , Laxtaco är en av våra favoriträt- ter. Enkelt fixas en middag med fantastiska smaker till och med olika tillbehör äter alla av det man gillar bäst. Jag tycker om att experimentera med själva tacokonceptet. Till exempel vad laxen kryddas med, vilka tillbehör och såser som serveras. Jag har nog nästan provat lika många sätt som antalet gånger jag har lagat till laxtaco. En sak som dock inte ändras numera är den kryddblandning jag använder till laxen. Den har kommit för att stanna, i alla fall i vårt hem. Laxen tillsammans med avocado- salsa, mangosås, stekt halloumi och valfria grönsaker gör vem som helst mätt och glad. Hårt eller mjukt bröd till, det är en smaksak. NAMN : Katarina Strömberg BOR : Bredbyn FAMILJ : Min son Anton 20 år och förstås mamma och andra nära släktingar. BLOGG.MITTMEDIA.SE/ KATARINASSPIS  RECEPT 32 RUNTOM. ANUNDSJÖ AKTUELLT

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=