Runtom Stornummer 2019 bläddringsbar
129 RUNTOM. Nya tider och nya semester- pratare 2019 Det uppskattade programmet Semesterpratarna sänds nu för åttonde året i följd i Radio Nolaskogs. Nytt för i år är att vi samarbe- tar med Pop&Rock från Umeå och sänder samma program två gånger samma dag. De nya tiderna är 12.05 och 18.05 men frekvenserna desamma, det vill säga 89.8 eller 105.7. V ia vår hemsida radiono- laskogs.se kan du som vanligt lyssna när du vill sedan programmet sänts. I Tidningen 7 och ÖA hittar du programguiden dag för dag. Under juli månad kan du lyssna på hela 31 lokala semesterpratare. Ska jag puffa för några får det bli profilen från Myckelgensjö, Erik O. Sjödin, och den nypensionerade ra- diomannen från Sidensjö, Lennart Sundwall. Detsamma gäller förra marknadschefen för Modo Hockey, Mia Karlsson, liksom globetrottern och liraren Conny Strömberg. Och inte minst Per Carstedt liksom Titti Sjöblom med Ehrling Eliassson. Kanske tänker vi inte på det men styrkan med våra lokala semester- pratare är att vi känner dom flesta något sedan tidigare men nu får de ge en mer komplett bild av sig själ- va. Dessutom har vi möjlighet att hejda dom på stan och komma med några glada tillrop. Sånt uppskattar de flesta. Liksom tidigare möter du även detta året politiker, musiker, industrifolk, idrotts- och mediapro- filer och många fler. Välkommen alltså att lära känna bygdens folk på ett nytt sätt ge- nom Semesterpratarna. Du gör det via radion, datorn eller mobiltele- fonen vare sig du är kvar i sängen, solar på stranden eller målar huset. Nolaskogs.• TEXT: ROBERT RUNGSTAD 4 portioner 60 minuter varav 30 minuter förberedelsetid 4 Lönneberga Chorizo bokspånsrökt 500 g små potatisar 1-2 gula lökar 2 paprikor 70 g ruccola olivolja Tomatpesto 65 g soltorkade tomater 1 vitlöksklyfta 50 g parmesanost ¾ dl olivolja 50 g pinjenötter 2 msk hackad basilika salt SÅHÄR GÖR DU Tomatpesto: hacka soltorkade tomater och vitlök. Riv osten och lägg samtliga ingredienser till pes- ton i en matberedare och mixa till en grynig röra. Smaka av med salt. Ugnsrostad potatis och grönsaker: värm ugnen till 210°C. Halvera potatisen och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och lite salt, vänd runt potatisen. Ugnsbaka i 20 minuter. Skär under tiden paprikan i önskad storlek. Halvera och klyfta löken. Blanda ner paprika och lök med potatisen och ugnsbaka vidare i cirka 30 minuter tills grönsakerna fått fin rostad färg och potatisen är genommjuk. Ta ut ugnsplåten och strö över ruccolan. Korv: grilla korvarna enligt anvisningen på för- packningen. Servering: servera korvarna med tomatpeston och de ugnsbakade grönsakerna och potatisen. RECEPT Chorizo med smakrik tomatpesto Gör din egen tomatpesto, enkelt och magiskt gott. Servera den till bokspånsrökt chorizo och ugnsrostad potatis och grönsaker.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=