Regelboken_2020-2021

AVDELNING 5 98 Utvisningar ”Utvisning. Nummer 19 i Lag A, Lennart Svedberg, utvisas två minuter för crosschecking. Tid 14:33.” Vid utvisningar som utdöms på båda lagen samtidigt ska gästande lags utvisningar meddelas först: ”Utvisningar. Nummer 21 i Lag B, Peter Forsberg, utvisas två minuter för boarding och nummer 5 i Lag A, Sven Tumba, utvisas två minuter för tripping. Tid 14:33.” Om straffet ska avtjänas av en ersättare: ”Straffet avtjänas av nummer 21, Peter Forsberg.” Vid dubbelutvisning av samma typ: ”Utvisningar. Nummer 21 i Lag B, Peter Forsberg, och nummer 5 i Lag A, Sven Tumba, utvisas båda två minuter för Roughing. Tid 14:33.” Utvisningars slut ”Lag A spelar med fyra utespelare.” ”Lag A är fulltaligt.” ”Båda lagen är fulltaliga.” Time out ”Time out för Lag A.” Time out är slut ”Time.” Återstående tid ”Det återstår en minut av den första perioden, en minut.” ”Det återstår två minuter av den tredje perioden. Två minuter.” VMD ”Videomålbedömning pågår.” ”Efter videomålbedömning är det fastställt att pucken inte hade passerat mållinjen. Beslutet på isen är fastställt. Ej mål!” ”Efter videomålbedömning är det fastställt att pucken inte sparkades in i mål. Beslutet på isen är korrigerat. Godkänt mål!” ”Efter videobedömning kvarstår domarens beslut på isen. Godkänt mål!”