ProCROSS-Katalog-Växa-nr2-2022

Stora förändringar i det nya ISU > Stärkt hull och köttvärde > Ökad vikt på funktionella egenskaper: hållbarhet och juverhälsa > Ombalanserat fett och proteinhalterna > Ökad vikt på avelsvärdet för temperament % ISU 2012 ISU 2022 PRODUKTION 45,0 31,0 JUVERHÄLSA 14,5 20,0 FRUKTSAMHET 18,0 11,0 HÅLLBARHET 5,0 11,0 TILLVÄXT/KÖTTVÄRDE - 8,7 EXTERIÖR 12,5 12,8 TEMPERAMENT - 2 MJÖLKBARHET 5,0 3,5 ISU 2022 PRODUKTION JUVERHÄLSA FRUKTSAMHET HÅLLBARHET TILLVÄXT/KÖTTVÄRDE EXTERIÖR TEMPERAMENT MJÖLKBARHET 31 % 20 % 11 % 11 % 8,7 % 12,8 % 3,5 % 2 % PRODUKTION För mjölkproduktion ändrar det tidigare avelsvärdet INEL namn till PRODUKTIONS INDEX. 9LNWHUQD RPEDODQVHUDV RFK PHU W\QJG JHV §W IHWWSURGXNWLRQ Revision av avelsmålet ISU Montbeliarde :jjhWh476 Ia$ 95% +56 PRODUKTION Mjölk Protein (kg) Fett (kg) Protein (%) Fett(%) +1750 +51 +65 -0,08 -0,06 +1,1 Döttrar 0 Besättningar 0 Säkerhet 74% K-Kas B-Kas BB A2A2 -1 0 1 2 2,5 (WW Q\WW Ζ68 KDU QX SXEOLFHUDWV I¸U 0RQWEHOLDUGH 'HW Q\D DYHOVLQGH[HW har tagits fram av Montbeliardeföreningen tillsammans med avelsföretagen och IDELE. Senast avelsindexet ISU reviderades var 1\WW IU§Q UHYLGHULQJHQ ¦U DWW PDQ E\WHU PHWRG I¸U DWW EHU¦NQD avelsvärden. En ändrad viktning av egenskaperna för att koppla de genetiska framstegen till de ekonomiska förutsättningarna i fransk mjölkproduktion. 8

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=