Mitt Luleå höst 2021
MITT LULEÅ - HÖST 2021/VINTER 2022 70 – Tanken är att rulla ut Gusto som ett koncept precis som Bastard Burgers. Visionen är att Gusto ska växa som ett eget varumärke runt om i landet. Det ska vara centralstyrt och inte franchise, tillägger Bobo och berättar att maten ska vara influerat från det norrländ- ska köket och där pizzan är mer en levande produkt. – Vi vill utveckla det Gusto är idag. Restaurang zero, det vill säga Gusto här i Luleå kommer att vara moderskeppet men fler kommer att tillkomma, förklarar Bobo. – Jag mår som bäst när det hela tiden händer någonting nytt runt omkring mig, berättar Bobo med sprudlande energi som får även den här grå regniga dagen att skina upp. – Vi vill att känslan och tillgängligheten ska finnas med hela tiden och vi kommer att skruva på detaljerna, berättar Thomas och förklarar att det nya konceptet ska vara bra kostnadsmässigt och åldersspannet för gäs- terna kommer att vara från 16 till 80-åringar. Det ska inte behöva vara dyrt för att äta gott. – Vi vill att alla ska kunna njuta av god mat i gott sällskap utan att det ska behöva svida till i plånboken, avslutar Bobo. • RECEPT FRÅN KOCKEN INGREDIENSER Olivolja Smör Salt & peppar Ägg Grädde Finhackad silverlök Surdegsbröd Gula kantareller eller trattkantareller Hyvlad parmesanost Hackad persilja Så här gör du Koka ägget löskokt i ca 3 min Stek det skivade surdegsbrödet i lite olivolja Stek kantarellerna med löken och tillsätt grädde på slutet och koka ihop till krämig konsistens. Smaka av med salt & peppar Bruschetta med gräddstekta kantareller samt lättkokt ägg och parmesan Buon appetito! Montering Lägg bruschettan på en tallrik, lägg på det skalade lättkokta ägget. Skeda över de krämiga kantarellerna och toppa med den hyvlade parmesanosten och persilja.
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=