PYSSEL & SÅNT Halloweenkakor variant 1 Kakor Mini marshmallows Stora marshmallows Chokladkulor (strössel) Nutella eller liknande MAGASIN GIDEÄLVDAL NR 5 2025 24 1 2 3 4 5 6 7 8 9 RECEPT Halloweenkakor variant 2 Kakor Nutella eller liknande Kokos Runda flingor (t.ex. Cheerios) Frasiga bondkakor 200 g smör, rumstempererat 3 dl råsocker 2 tsk Ingefära malen 1 tsk Hjorthornssalt 4 dl vetemjöl 1. Bryn 100 g smör, koka upp smöret under omrörning tills det blir mörkbrunt och doftar nötigt. Låt svalna. 2. Vispa samman 100 g av smöret med sockret fluffigt. Vänd ned det brynta smöret. Sikta i de torra ingredienserna . Blanda ihop till en deg. 3. Dela degen i fyra bitar, av varje bit bör du få ut 12 bitar. Rulla till små bollar, lägg på en plåt och baka i 150 grader i ca 25 minuter. Låt svalna. Smaken varieras med rivet apelsinskal, citronskal eller vanilj.
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=