COLLAGE NÄTRA NR 7 2025 5 låt skogsägarglädjen växa Med oss kan du prata skog, goda virkesaffärer och andra glädje- ämnen. Hör av dig till mig när du behöver någon som hjälper till att förverk- liga dina mål med din skog. Läs mer om oss på holmen.com/skog Daniel Frölén Virkesköpare 070-376 25 88 daniel.frolen@holmen.com 1 kg fläskytterfilé/kycklingfilé/biff 2 tsk bakpulver alt. bikarbonat 1,5 msk majsstärkelse 2-3 pressade vitlöksklyftor Salt & peppar 1 röd paprika 1 grön paprika 200 g färska champinjoner 1-2 morötter Sockerärtor 1 knippa salladslök Hackad röd chili efter smak Thaibasilika (kan uteslutas eller använda vanlig) Olja till stekning 4 block äggnudlar Sås: 1 dl sweet chilisås 1,5 dl ostronsås 3 msk japansk soja 2 msk farinsocker eller strösocker 1 msk majsstärkelse 1 msk riven färsk ingefära 1 msk risvinäger 1 kycklingbuljongtärning 1. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda med majsstärkelse, bakpulver, salt och pressad vitlök. 2. Skala moroten och skär i smala stavar, skär paprikan, champinjonerna och salladslök i mindre bitar. 3. Lös buljongtärningen i 1 dl kokande vatten. 4. Koka nudlarna nästan klara. Skölj gärna i kallvatten för att stoppa tillagningen. 5. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål. 6. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek köttet på hög värme. Tag köttet åt sidan. 7. Stek grönsakerna och champinjonerna hastigt tills de får lite färg. 8. Lägg tillbaka köttet, blanda i nudlarna och häll över nästan all sås. Koka i 1-2 minuter på hög värme tills såsen har tjocknat lite. 9. Tag av från värmen och tillsätt lite mer sås om det behövs. RECEPT Wook thaistyle Det här måste ni testa om ni gillar asiatiska smaker! Äts med fördel utomhus med fötterna i sanden med fin utsikt. 4-5 portioner, går att tillsätta mer grönsaker och nudlar för fler portioner. Källa: instagram.com/medhusvagn

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=