MVG SHOPPING
•
JUL 2014
9
Polarknäcke med matjessill,
äggkräm och krasse
Laxsnittar med pepparrot
Instruktioner
Blanda färskosten med pepparrot och citronsaft, smaka
av med salt och peppar. Bred ut osten på tunnbrödet och
lägg på gräslöksstråna. Fördela laxskivorna och salladsbla-
den över lite mer än halva brödskivan. Rulla ihop brödet
från sidan med fyllning så fäster färskosten bra på slutet.
Snyggast blir det om gräslöksstråna då hamnar i rullen och
blir små gröna prickar mot färskosten när man skär upp
snittarna. Hit kan man förbereda och förvara i kyl, vid ser-
vering skär man snittar med vass kniv och dekorerar med
någon ört eller en liten citronskiva om man önskar.
Ingredienser
•
ca 6 snittar
1-2 skivor Polarknäcke
Ekologiskt
3 ägg
2 matjessillfiléer
1 ask krasse
ca 10 skivor röd
steklök
salt och peppar
Instruktioner
Börja med äggkrämen. Koka äggen ca
4 minuter, skala och mixa släta till en kräm.
Smaka av med salt och peppar. Fördela på
brutna brödbitar, lägg på en liten bit matjessill
och dekorera med krasse och rödlöksringar.
Glöggmingel är ett superbra sätt att träffa vänner, jobbarkompisar eller
släkten på utan att det blir så mycket fixande i förväg varken för gästerna
eller den som ordnar. Tanken är ju att det ska vara lättsamt och mysigt –
men vill man så kan man ju såklart piffa på både sig själv och maten.
GLÖGGMINGEL MED SNITTAR
Ingredienser
•
ca 10 snittar
Bumla Fikon med
vispad brieost
och kryddkokta
plommon
Instruktioner
Rumstemperera brieosten och vispa den sedan luftig
med elvisp. Koka strimlade plommon med socker,
senapsfrön och tonkaböna till ca 110° eller tills den får
lagom konsistens för en sylt. Låt svalna något. Fördela
brieosten på brödskivorna och plommonen ovanpå,
lägg på en brödskiva. Dela i lagom stora snittar.
Ingredienser
•
ca 10 snittar
2-3 Polarbröd Bumla Fikon
150 g brieost, gärna brie de
meux
5 färska plommon
4 msk socker
1 krm senapsfrö
1/4 tonkaböna (går att utesluta)
Vi bjuder på
några smarta recept som alltid går
hem, är enkla att förbereda och mättar lite
lagom. Dessutom passar de bra till den lite sötare
glöggen. Byt gärna ut ingredienserna efter egen
smak men ös gärna på med färgglada örter och
grönsaker, det behövs lite extra under den mörka
årstiden.
Alla ingredienser hittar man hos Coop i MVG.
Recepten är framtagna i samarbete med Polarbröd.
1 skiva Polarbröd Sarek
2 msk färskost
1/2 msk riven pepparrot
några droppar citronsaft
ca 5 gräslöksstrån
1-2 salladsblad
3 skivor rökt lax, ca 50 g
salt och peppar