ANUNDSJÖ AKTUELLT NR 8 2025 31 Ordinarie öppettider: Mån-Fre 10-17 • Lör 10-14 Köpmangatan 45 Bredbyn 070 - 816 99 04 hemtraktens_bredbyn Hemtraktens AB Hösten är här! Välkommen till oss på torget! 1 oktober Höströj Tävling och erbjudanden i butiken. Plantera i utekrukorna och på graven. 1 kg fläskytterfilé/kycklingfilé/biff 2 tsk bakpulver alt. bikarbonat 1,5 msk majsstärkelse 2-3 pressade vitlöksklyftor Salt & peppar 1 röd paprika 1 grön paprika 200 g färska champinjoner 1-2 morötter Sockerärtor 1 knippa salladslök Hackad röd chili efter smak Thaibasilika (kan uteslutas eller använda vanlig) Olja till stekning 4 block äggnudlar Sås: 1 dl sweet chilisås 1,5 dl ostronsås 3 msk japansk soja 2 msk farinsocker eller strösocker 1 msk majsstärkelse 1 msk riven färsk ingefära 1 msk risvinäger 1 kycklingbuljongtärning 1. Skär köttet i tunna strimlor. Blanda med majsstärkelse, bakpulver, salt och pressad vitlök. 2. Skala moroten och skär i smala stavar, skär paprikan, champinjonerna och salladslök i mindre bitar. 3. Lös buljongtärningen i 1 dl kokande vatten. 4. Koka nudlarna nästan klara. Skölj gärna i kallvatten för att stoppa tillagningen. 5. Blanda samtliga ingredienser till såsen i en skål. 6. Hetta upp en stekpanna eller wok med olja och stek köttet på hög värme. Tag köttet åt sidan. 7. Stek grönsakerna och champinjonerna hastigt tills de får lite färg. 8. Lägg tillbaka köttet, blanda i nudlarna och häll över nästan all sås. Koka i 1-2 minuter på hög värme tills såsen har tjocknat lite. 9. Tag av från värmen och tillsätt lite mer sås om det behövs. RECEPT Wook thaistyle Det här måste ni testa om ni gillar asiatiska smaker! Äts med fördel utomhus med fötterna i sanden med fin utsikt. 4-5 portioner, går att tillsätta mer grönsaker och nudlar för fler portioner. Källa: instagram.com/medhusvagn
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=