Äppelmuffins med ingefärsfrosting INGEFÄRSFROSTING 60 smör 100 g philadelphiaost 5 dl florsocker 1/2 msk malen ingefära Blanda rumsvarmt smör, philadelphiaost, florsocker och ingefära med hjälp av mixerstav. Tycker du att frostingen blir för söt, tillsätt lite pressad citron. MUFFINS 1 ägg 2 dl socker 3 dl mjöl 1 tsk bakpulver 150 g smör 1 1/2 dl havregryn 2 - 4 äpplen (två om de är stora, fler om det är små äpplen) 1 1/2 tsk kanel 1. Börja med att smälta smöret och blanda ner havregrynen, låt de svälla 5-10 minuter. 2. Råriv äpplena (med skalet) och blanda ner dem direkt i smörblandningen. 3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. 4. Blanda med äggsmeten med smörblandningen. 5. Mät upp mjöl, bakpulver och kanel, blanda och vänd försiktigt ner i smeten. 6. Fyll muffinsformar till hälften och grädda i 200º i ca 15-20 minuter. Det blir cirka 20 muffins. 7. Spritsa eller bred ut frostingen när muffinsen svalnat. Sen är det bara att njuta av gofikat. Smaklig spis! 26 , RECEPT När det är äppeltider finns det mycket gott att göra. Must eller äppeldricka, mos, chutney och mycket annat gott. Som fikabröd till exempel. De här muffinsen gjorde jag för första gången för ganska många år sedan när vi nyss hade flyttat in i vårt nuvarande hus. Då dignade äppelträden av frukt. Jag har inte längre några egna äppelträd men har tur, snälla grannar kommer med kassar fyllda av fina röda äpplen till mig. Har du inte sån tur går det förstås alldeles utmärkt att köpa äpplen på din affär. Muffinsen blir saftiga av rårivna äpplen i smeten och behöver egentligen inget mer för att smaka gott. Men den här gången gjorde jag en frosting till med smak av ingefära. Det blev en fin smakkombination. Jag tog lite karamellfärg i min frosting så den blev grön men det fungerar precis lika bra att låta frostingen ha sin naturliga färg. Nu har jag gofika i frysen att plocka fram om det kommer fikagäster. Ja, att äta av själv också förstås. Frågan är hur många som finns kvar efter ett tag? NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 26 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE ANUNDSJÖ AKTUELLT NR 9 2025 Den här gången gjorde jag en frosting till med smak av ingefära. Det blev en fin smakkombination.

RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=