ca 850-875 g hallon 6 dl strösocker 1 citron 50 g mörk choklad med chili Hallonmarmelad med choklad 1. Blanda hallon och strösocker i en kastrull, pressa ner saften från 1 citron. 2. Koka till dess att en termometer visar 103-104°. Eller gör geléprovet. Skeda upp lite marmelad på ett fat och låt den svalna en kort stund i kylskåpet. Dra sedan fingret genom marmeladen. Om marmeladen inte flyter ihop är den klar. 3. När marmeladen nått rätt temperatur eller geléprovet inte flyter ihop är det dags att röra ner hackad choklad och blanda runt. 4. Häll sen upp i väl rengjorda burkar. När den stelnat är det sen bara att njuta av en fantastiskt god marmelad. , RECEPT Jag har ett litet hallonsnår på min tomt. Det blir ofta många fina hallon som smakar toppen så det gäller att passa på att plocka när de mognat. Men det visade sig att det inte bara är jag som gillar hallon. Det gjorde även ett stort gäng bin som höll till i snåret. Jag fick hålla koll på var jag satte fingarna när jag plockade. Men trots sällskapet lyckades jag ändå få ihop nästan 900 g utan att bli stucken. Lagom för att göra en omgång hallonmarmelad med choklad. Jag använde choklad med chilismak. Men det går förstås lika bra att använda ren mörk choklad utan extra smak. Marmeladen smakar inte jättemycket chili så för rejält sting är det fiffigt att tillsätta chiliflakes också. Fast jag tycker att den blev perfekt även utan sting. Använder du syltsocker räcker det att koka marmeladen i 10 minuter. Jag hade vanligt strösocker så det blev längre koktid. Vet faktiskt inte exakt men det tog minst 30 minuter för mig. Då visade min hushållstermometer 103° och marmeladen var klar att hälla upp på väl rengjorda burkar. NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 26 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE ANUNDSJÖ AKTUELLT NR 8 2025 det går förstås lika bra att använda ren mörk choklad 20
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=