ANUNDSJÖ AKTUELLT NR 5 2025 Utvecklingsprogrammet inkluderar bland annat utbildning, stöd med hållbarhetsanalyser och nätverkande. Deltagare erbjuds även flera praktiska verktyg då programmet till stor del genomförs i CHARM-fabrikens toppmoderna foodlab i Älvsbyn som kommer vara färdigbyggt till sommaren. – Sensorisk utvärdering för att förbättra sensoriska egenskaper och fotostudio för att ta professionella produktbilder är två viktiga verktyg som vi kommer erbjuda i vårt foodlab. Vi kommer också genomföra flera spännande matexperiment där och utveckla nya produkter, fortsätter Maja Berggren. Sirap och pasta på brödsvinn, fermenterade sojabönor och experiment på fiskrens – redan idag är många spännande projekt och matexperiment på gång. – Det känns väldigt inspirerande att delta i programmet. Jag ser fram emot att både bygga upp mitt nätverk med andra företagare i samma bransch och få konkret hjälp och stöd. Jag hoppas kunna skala upp min verksamhet och nå ut till fler kunder, säger Sara Rezgui från SurSaras. , ZDͳ& Z/< E , ZDͲĨĂďƌŝŬĞŶ ćƌ ĞƩ ƚƌĞĊƌŝŐƚ ƉƌŽũĞŬƚ ƐŽŵ ƐŬĂ ŐLJŶŶĂ ŚĊůůďĂƌ ůŝǀƐŵĞĚĞůƐƉƌŽĚƵŬƟŽŶ ŝ EŽƌƌďŽƩĞŶ͘ DĊůĞƚ ŵĞĚ ƉƌŽũĞŬƚĞƚ ćƌ ĂƩ ĚĞƚ ƐŬĂ ďůŝ ĞŶ ƉůĂƚƐ Ěćƌ ĨƂƌĞƚĂŐ ŬĂŶ ƵƚǀĞĐŬůĂ ĨƌĂŵƟĚĞŶƐ ŚĊůůďĂƌĂ ŵĂƚ͘ 'ĞŶŽŵ , ZDͲĨĂďƌŝŬĞŶ ĨĊƌ ĞŶƚƌĞƉƌĞŶƂƌĞƌ ĞŶ ƉůĂƚƐ ĨƂƌ ƐĂŵĂƌďĞƚĞ ŽĐŚ ŝŶŶŽǀĂƟŽŶ ʹ ďůĂŶĚ ĂŶŶĂƚ ŐĞŶŽŵ ĞƩ ĨLJƐŝƐŬƚ ĨŽŽĚ ůĂď͕ ƐĂŵƚ ŬƵŶƐŬĂƉƐŚƂũĂŶĚĞ ŝŶƐĂƚƐĞƌ ŝ ĨŽƌŵ Ăǀ ĨƂƌĞůćƐŶŝŶŐĂƌ ŽĐŚ ǁŽƌŬƐŚŽƉƐ͘ ůǀƐďLJŶƐ ŬŽŵŵƵŶ ćƌ ƉƌŽũĞŬƚćŐĂƌĞ Ăǀ , ZDͲĨĂďƌŝŬĞŶ͕ Ěćƌ ŚĂƌŵ ŝ EŽƌƌ ĞŬŽŶŽŵŝƐŬ ĨƂƌĞŶŝŶŐ ćƌ ƉƌŽũĞŬƚƉĂƌƚ͘ WƌŽũĞŬƚĞƚ ŵĞĚĮŶĂŶƐŝĞƌĂƐ Ăǀ ĞƵƌŽƉĞŝƐŬĂ ƌĞŐŝŽŶĂůĂ ƵƚǀĞĐŬůŝŶŐƐĨŽŶĚĞŶ ; ƌƵĨͿ͕ ůǀƐďLJŶƐ ŬŽŵŵƵŶ͕ ŚĂƌŵ ŝ EŽƌƌ ĞŬŽŶŽŵŝƐŬ ĨƂƌĞŶŝŶŐ͕ ZĞŐŝŽŶ EŽƌƌďŽƩĞŶ͕ ^ƟŌĞůƐĞŶ ŶŶĂ ŽƌŐĞƌLJĚƐ ŵŝŶŶĞƐĨŽŶĚ͕ WŽůĂƌďƌƂĚƐŐƌƵƉƉĞŶ ŽĐŚ ^ƉĂƌďĂŶŬĞŶ Nord. ϭϴ
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=