150 g mjukt smör 1 1/2 dl strösocker 2 ägg 3 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 - 1 1/2 dl äppelmos Mjuka kakor med äppelmos 1. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt sedan äggen ett i taget. 2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner i smör-, socker- och äggblandningen. 3. Klicka ut drygt hälften av smeten i muffinsformar. Hos mig blev det 16 stycken. Bred ut lite äppelmos i varje form och fördela resten av smeten över. 4. Grädda i 175 graders ugn 25 – 30 minuter. Ät varma, ljumma eller kalla. Gott med en klick grädde eller glass till. , RECEPT I frysen hade jag en ask med äppelmos som jag inte hade gjort något av. Jag tycker om äppelmos men är inte någon storätare. Som vanligt googlade jag runt lite på nätet för att få inspiration. Jag hittade ett recept jag utgick från, men min vana trogen ändrade jag i receptet. Inte särskilt förvånande för den som känner mig. Eftersom jag tycker om att göra kakor av olika sort i muffinsformar i stället för en stor form blev det så även denna gång. Vet du att du ska bjuda många på fika kan du förstås lika gärna göra kakan i en större form. Mitt äppelmos är rött för jag fick äpplen av en granne på min gata där äpplena är underbart röda. Moset gjorde jag med skal kvar. Resultatet ett underbart fint och gott mos som jag stoppade i frysen i mindre förpackningar. Nu har jag ett gäng mjuka kakor i muffinsformar att bjuda på om det kommer gäster. Perfekt! NAMN: Katarina Strömberg BOR: Bredbyn FAMILJ: Min son Anton 26 år och förstås mamma och andra nära släktingar. WWW.KATARINASSPIS.SE ANUNDSJÖ AKTUELLT NR 6 2025 Nu har jag ett gäng mjuka kakor i muffinsformar att bjuda på om det kommer gäster. 18
RkJQdWJsaXNoZXIy MzE5MDM=